v. 5.9.2017

Alustava kilpailuohje

Lopullinen kilpailuohje nähtävillä kilpailukeskuksen ilmoitustaululla.

1. YLEISTÄ

Kilpailuun on ilmoittautunut 26 kilpailijaa. Henkilökohtaisissa sarjoissa kilpailee 16 kilpailijaa ja parisarjoissa 5 paria.

2. PÄÄTOIMIHENKILÖT JA YHTEYSTIEDOT

Kilpailunjohtaja: Juha Nappu, 040-500 5522, syyserikoinen@suunnistusjaosto.fi
Järjestelysihteeri: Laura Roivas, 040-7553386, syyserikoinen@suunnistusjaosto.fi
Ratamestari: Jukka Lehtonen
Tulostoimisto: Katja Auvinen, Mika Niinimaa
Lähtö- ja maalivastaava: Juha Lappalainen
Huolto: Mikko Heino

3. KILPAILUN YLEISAIKATAULU

Lauantai 9.9.2017

11.00 Ajo-opasteet valmiina
11.00 Kilpailukeskus aukeaa
12.00 Ensimmäinen lähtö
12.40 Ensimmäiset kilpailijat maalissa.
14.00 Viimeinen lähtö
17.00 Maali suljetaan
17.30 Kilpailukeskus suljetaan

4. KILPAILUKESKUS JA KILPAILUTOIMISTO

Kilpailukeskus sijaitsee Raision Tikanmaalla, katuosoite Ylönpuolentie 4, 21210 Raisio.

Kilpailutoimiston puhelinnumero on 040-7553386.

Kilpailijoiden ei tarvitse ilmoittautua kilpailutoimistossa saavuttuaan kisakeskukseen, mikäli ilmoittautumistiedoissa ei ole tapahtunut muutoksia.

Kilpailutoimistossa on arvotavarasäilytys. Arvotavarat luovutetaan takaisin kilpailijoille kilpailunumeroa vastaan.

Kilpailukeskuskartta >>

5. PYSÄKÖINTI

Kilpailukeskuksessa liikenteenohjaajien opastuksen mukaisesti.

6. KIELLETYT ALUEET

Kilpailijat voivat liikkua ja verrytellä kilpailukeskusalueella, ks. kilpailukeskuskartta >> . Muualla verryttely ja liikkuminen muulloin kuin kilpailusuorituksen aikana on kielletty.

7. ENSIAPU

Kilpailutoimistossa on saatavilla perus-ensiaputarvikkeita (nyrjähdykset, hiertymät, naarmut) itsehoitoa varten.

Turun alueen terveyskeskuspäivystys toimii T-sairaalassa, Savitehtaankatu 1, Turku, puh. 02 313 8800. Päivystyksessä hoidetaan kiireellistä hoitoa tarvitsevia potilaita.

Mikäli suunnistaja vammautuu maastossa ja tarvitsee kuljetusta, kuljetuksen jatkohoitoon voi tilata kilpailutoimistosta, gsm 040-7553386.

8. KILPAILUNUMEROT

Kaikki sarjat käyttävät kilpailunumeroita. Parisarjoissa kummallakin parin jäsenellä on oma kilpailunumero. Kilpailunumeroa kannetaan näkyvillä koko kilpailun ajan siten, että se näkyy esteettä eteenpäin. Kilpailunumerot ja niiden kiinnittämiseen varatut hakaneulat ovat kilpailijoiden itse noudettavissa kilpailutoimiston vieressä olevasta telineestä.

Kilpailunumeroita ja hakaneuloja ei tarvitse palauttaa kilpailun jälkeen.

9. KILPAILUMAASTO

Kuvaus ratamestarin lausunnossa >>

10. VAROMÄÄRÄYKSET, KIELLETYT ALUEET JA VAKUUTUKSET

Kilpailijat osallistuvat kilpailuun omalla vastuullaan. Kilpailun järjestäjä ei vakuuta kilpailijoita eikä vastaa kilpailijoille aiheutuneista tapaturmista eikä kilpailijoiden aiheuttamista vahingoista. Kilpailijoilla tulee olla voimassa oleva tapaturmavakuutus.

11. KILPAILUKARTAT JA RATAMERKINNÄT

Suunnistuskarttatuloste 1:10 000 vuodelta 2011, osittain päivitetty 2016. Kartta on muovikotelossa, koko A4.

Rastit on piirretty karttaan violetilla värillä. Rastit on merkitty ympyröin ja niiden vieressä olevin rastikoodinumeroin.

Kielletyt pellot on merkitty mustilla pisteillä (ns. pistepelto).

Parisarjoissa kumpikin parin jäsen saa oman kartan.

Kilpailussa on käytössä erillinen K-piste. K-piste on merkitty maastoon rastilipulla ja K-kyltillä. K-piste on merkitty karttaan lähtökolmiolla ja maali kaksoisympyrällä.

12. RASTINMÄÄRITTEET

Kuvalliset rastinmääritteet on painettu karttaan. Rastinmääritteitä ei ole saatavilla irrallisena.

13. EMIT-LEIMAUS

Kilpailussa käytetään sähköistä Emit-leimausjärjestelmää. Niille, jotka eivät ole ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittaneet omaavansa Emit-korttia, on varattu lainakortti. Laina-emitkortit ovat kuitattavissa henkilökohtaisesti kilpailutoimistosta sen aukioloaikoina. Parisarjassa kummallakin parin jäsenellä tulee olla oma Emit-kortti.

Kilpailussa ei käytetä pahvisia Emit-tarkistusliuskoja. Mikäli joukkueen Emit-kortti ei toimi, joukkue ei saa tulosta.

Kilpailija on itse vastuussa siitä, että kilpailijalla on toimintakuntoinen, lähtöluettelossa mainitun numeron mukainen Emit-kortti. Virheellinen numero on muutettava kilpailutoimistossa ennen kilpailun alkua. Emit-kortin toimivuuden voi testata Emit-nollauspisteessä. Vilkkuva merkkivalo leimattaessa osoittaa kortin olevan kunnossa.

Maaliintulon jälkeen Emit-kortit käydään purkamassa tulostoimistossa. Lainatut Emit-kortit on palautettava maaliintulon ja leimantarkistuksen jälkeen kilpailutoimistoon, kuitenkin viimeistään kilpailupäivänä klo 17.30. Palauttamattomasta kortista peritään 69 e.

14. RATAPITUUDET

  • Pitkä, 8,5 km
  • Keskipitkä, 6,6 km
  • Lyhyt, helpohko, 4,7 km

15. LÄHTÖ

Lähtöön on viitoitus kilpailukeskuksesta, matkaa 250 m.

Lähtö tapahtuu liukuvana lähtönä oman valinnan mukaan klo 12.00-14.00. Järjestäjät voivat tarvittaessa porrastaa lähtijöitä lähtöpaikalla ruuhkien ja letkojen välttämiseksi. Parisarjoissa kumpikin parin jäsen lähtee yhtä aikaa.

16. HAJONTAMENETELMÄT JA KILPAILUN KULKU

Jokainen rata noudattaa samaa, sinänsä yksinkertaista periaatetta: Ensin juostaan rata yhteen suuntaan ja sitten se juostaan takaisin. Radan päässä on lenkki, jonka kierrettyään juoksija jatkaa takaisin tulosuuntaan.

Meno- ja paluumatka eivät kuitenkaan ole samanlaisia, koska radoilla on kaksi vaihtoehtoa käsittäviä hajontaosuuksia, joista menomatkalla juostaan toinen ja paluumatkalla toinen. Kilpailijan tulee siis olla tarkkana siitä, kumman valinnan on kustakin hajonnasta menomatkalla juossut, ettei juokse paluumatkalla toistamiseen samaa hajontaa. Jokaisen hajonnan juoksujärjestyksen juoksija päättää itse.
HUOM. radan päässä olevan kääntölenkin kiertosuunnan saa niin ikään valita itse.

Kaikki hajontojen rastivälit on siis juostava kertaalleen, parikilpailussa kummankin juoksijan toimesta mutta eri suuntiin. Toinen juoksee takaisin tullessa ne hajonnat, jotka toinen on juossut mennessä. Sama koskee kääntölenkkiä, joka on parisarjassa juostava molempiin suuntiin.
Parikilpailu vastaa siis periaatteessa viestikisaa, missä kumpikin osuus juostaan samaan aikaan. Aika mitataan kuitenkin viimeisestä juoksijasta, joten parille annetaan yhteistyöhön ja hajaantumistapaan vähän pohdittavaa – valintojen tekemisen lisäksi.

Rasteja ei ole kartalla numeroitu juoksujärjestyksessä, vaan rastin kohdalla on vain koodi. Juoksijan tulee siis seurata rastiväliviivaa ja se myös osoittaa hajonnat, ks. kaavio >>.

HUOM: yleensä hajontaosuuksien välillä on ehjä rastiväli mutta pitkällä ja lyhyellä radalla on yksi rasti, joka on peräkkäisten hajontojen välissä. Tähän rastiympyrään yhtyy siis neljä rastiväliviivaa, joiden kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei lähde seuraamaan väärää viivaa.

Määritetaulukossa rastit on numeroitu oikeassa järjestyksessä, rinnakkaiset rastit toki samalla numerolla.

Kääntölenkin rastien numerointi on kuitenkin tehty taulukossa selkeyden vuoksi vain yhteen suuntaan mutta sen kiertosuunnan saa siis valita.

17. MAALI

Kilpailuaika katkeaa maalissa suoritettavaan maalileimaukseen. Parisarjoissa parin kilpailuaika katkeaa jälkimmäisenä maaliin saapuneen parin jäsenen leimaukseen.

Puuttuva maalileima johtaa joukkueen hylkäämiseen. Joukkue saa pitää karttansa maaliintulon jälkeen. Kilpailukarttaa ei saa näyttää maastoon lähtemättömille kilpailijoille.

Maaliintulon jälkeen joukkue käy purkamassa Emit-korttinsa tulostoimiston Emit-purkupisteessä, johon on viitoitus /opastus maalista. Mikäli leimauksissa on epäselvyyksiä, joukkue ohjataan jatkoselvitykseen.

Keskeyttänyt kilpailija juoksee normaalisti maaliin ja ilmoittaa keskeytyksestä Emit-kortin purkupisteessä.

Maalissa on Emit-purkujonon yhteydessä mehutarjoilu, jossa on tarjolla sekamehua ja vettä.

18. PESEYTYMIS- JA WC-TILAT

Kilpailukeskuksessa ei ole peseytymis eikä WC-tiloja.

19. TULOKSET

Tulokset ovat nähtävillä niiden valmistuttua kilpailun www-sivuilla osoitteessa http://syyserikoinen.suunnistusjaosto.fi

20. PALKINNOT

Kilpailussa ei jaeta sarjakohtaisia palkintoja. Kaikkien osallistuneiden kilpailijoiden kesken arvotaan seuraavat palkinnot:

  • Craft, tekninen aluskerrasto, XL, miesten malli
  • Craft, tekninen aluskerrasto, L, naisten malli
  • Raisio, Elovena, ”yllätyspaketti”

Arvontapalkinnot arvotaan kilpailutoimistossa ne ovat noudettavissa kilpailutoimistosta klo 16.00 alkaen.

21. KILPAILIJOIDEN VALOKUVAUS

Kilpailijoita tullaan valokuvaamaan järjestäjien toimesta kilpailun aikana ja valokuvia tullaan julkaisemaan kilpailun www-ja facebooksivuilla siten, että henkilöt ovat kuvista tunnistettavissa. Kuvien yhteydessä saatetaan julkaista myös kilpailijan nimi ja kilpailijan edustama seura. Kuvia luovutetaan myös lehdistön käyttöön ja kuvia voidaan käyttää tulevien kisojen markkinointimateriaaleissa. Mikäli kilpailija ei halua, että hänen kuviaan julkaistaan, tulee asiasta ilmoittaa etukäteen sähköpostitse osoitteeseen syyserikoinen@suunnistusjaosto.fi tai kilpailupäivänä kilpailutoimistoon klo 11.30 mennessä.

22. LÖYTÖTAVARAT

Löytötavaroita voi kilpailun aikana tiedustella kilpailutoimistosta ja kilpailun jälkeen järjestelysihteeriltä gsm 040-7553386, syyserikoinen@suunnistusjaosto.fi