Antin syyserikoinen 6.9.2020

50 v-juhlaedition

Turun NMKY:n suunnistusjaosto ja Turun Tähti-Tytöt toivottavat kaikki suunnistuksen ystävät tervetulleiksi avoimeen Antin Syyserikoinen –suunnistuskilpailuun Paraisten Kirjalassa sunnuntaina 6.9.2020 iltapäivällä. Ratamestari kutsuu erikseen kaikki menneiden vuosien aikana suunnistusharrastuksen parissa tutuksi tulleet suunnistusystävät juhlistamaan 50-vuotisjuhliaan suunnistuskilpailun merkeissä.

OSANOTTO-OIKEUS JA KILPAILUN TASO

Kilpailu on avoin kaikille suunnistuksen harrastajille ja partiolaisille. TuNMKY:n suunnistusjaoston ja TTT:n jäsenistä osallistumisoikeus on niillä seuran jäsenillä, jotka eivät osallistu järjestelyihin rata- ja tuloslaskentatehtävissä. Kilpailu on SSL:n lajisääntöjen määrittelemä harrastussuunnistustapahtuma eikä osallistuminen edellytä SSL:n kilpailulisenssiä.

KILPAILUSSÄÄNNÖT

Kilpailussa noudatetaan soveltuvin osin SSL:n lajisääntöjä.

KILPAILUKESKUS

Paraisten Kirjalassa saaristotien 180 läheisyydessä, osoite Suoniityntie 45, Parainen.

KILPAILUN TEEMA

Teemana on ”tule ajallaan vaihtoon”. Kilpailu on henkilökohtainen kilpailu, joka simuloi suunnistusviestiä hajontoineen. Yksi suunnistaja (parisarjassa suunnistuspari) suorittaa koko viestin, joka sisältää kaksi osuutta. Osuuksien välissä käydään kilpailukeskuksessa ”vaihdossa”. Kilpailukartassa on painettuna koko kilpailun rata (molemmat osuudet) sekä lisärastit. Kilpailijan tulee arvioida ennakkoon oma suoritusaikansa 1. osuudelle. Poikkeamat tästä arviosta vaikuttavat kokonaisaikaan. Toisella osuudella voi hakea lisärasteja, joista saa aikahyvitystä. Kilpailija voi siten parantaa kokonaistulostaan, jos arvioi lisärastien hakemiseen kuluvan vähemmän aikaa kuin niistä saatava aikahyvitys.

RADAT ja MATKAT

RataKokonais-matkaOsuudetRastejaLisärastejaNoususumma 1. osuus
A – pitkä7,0 km2 x 3,5 km2 x 9 + vaihto/maali5110 m
B – keskipitkä5,4 km2 x 2,7 km2 x 7 + vaihto/maali490 m
C – lyhyt3,6 km2 x 1,8 km2 x 6 + vaihto/maali355 m

Joka radalla on sarjat H ja D sekä lyhyellä radalla lisäksi parisarja. Suunnistaja ilmoittautuu valitsemalleen radalle. Tulokset luokitellaan ikäkausittain, jos ikäryhmässä on vähintään 6 osallistujaa.

KILPAILUMENETELMÄ

Tarkoituksena on saada mahdollisimman nopea kokonaisaika. Kokonaisaika muodostuu 1. osuuden ajasta sekä toisen osuuden ajasta. Toinen osuus alkaa yhteislähtönä ennalta ilmoitettuna aikana. Vapaaehtoisista lisärasteista voi saada aikahyvitystä, mutta niiden hakeminen lisää matkaa ja suunnistusaikaa.

Kilpailija arvioi ja ilmoittaa etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä oman osuusaikansa 1. osuudelle minuutin tarkkuudella (huom. ei kokonaisaika, vaan ensimmäisen osuuden aika = puolet koko radan pituudesta). Poikkeamat omasta aika-arviosta vaikuttavat kokonaistulokseen. Aika-arvion tekemisessä kannattaa tutustua maaston kuvaukseen ja rataselostuksiin. Maksimiaika-arvio on 60 minuuttia. Kilpailijan tulee arvioida oma aikansa oman tasonsa mukaan.

Kilpailija voi tehdä muutoksia omaan aika-arvioonsa jälki-ilmoittautumisajan päättymiseen saakka lähettämällä muutoksesta tiedon järjestäjille sähköpostilla syyserikoinen@suunnistusjaosto.fi.

Mitä nopeamman ajan arvioi, sen haastavampaa on ehtiä arvioituun aikaan ja siten toisen osuuden yhteislähtöön. Jos ajan arvioi hitaaksi, se heikentää 1. osuuden tulosta. Kilpailun erityishaasteena on osua mahdollisimman tarkasti omaan aika-arvioon 1. osuudella ja suunnistaa sen lisäksi mahdollisimman nopeasti 2. osuus. Toisella osuudella kilpailija voi halutessaan yrittää parantaa kokonaisaikaansa hakemalla lisärasteja.

AIKATAULU JA LÄHTÖJÄRJESTELYT

Kilpailun lähtö tapahtuu takaa-ajolähtönä klo 14-15 välillä kilpailijan ilmoittaman tavoiteajan perusteella siten, että kaikille sarjan kilpailijoille odotettu vaihtoaika toiselle osuudelle on sama. Toinen osuus alkaa yhteislähtönä määriteltyyn kellonaikaan.

Järjestäjät voivat tarvittaessa porrastaa eri sarjoja ruuhkien välttämiseksi. Kunkin kilpailijan lähtöaika kerrotaan ennen kilpailua julkaistavassa lähtöluettelossa.

YHTEISLÄHTÖ 2. OSUUDELLE

Kilpailijan saapuessa 1. osuudelta hän leimaa osuuden päätteeksi vaihtorastilla, jossa katkeaa vaihtoaika. Jos kilpailija saapuu 1. osuudelta ennen arvioimaansa aikaa (ennen yhteislähtöaikaa), hän joutuu odottamaan ennen toiselle osuudelle lähtöä. Odotusaika lisätään 1. osuuden suoritusaikaan. Näin kilpailijan ajaksi 1. osuudelta tulee sama kuin hänen ennakkoon ilmoittamansa arvioaika. Kilpailija voi siis saada 1. osuuden ajaksi parhaimmillaan oman arvioaikansa, mutta jos todellinen aika on hitaampi, se tulee osuusajaksi.

Jos kilpailija saapuu 1. osuudelta myöhemmin kuin arvioimansa aika, yhteislähtö on jo tapahtunut ja hän saa jatkaa suoraan toiselle osuudelle. Toisen osuuden aika lasketaan kuitenkin yhteislähdöstä alkaen, jolloin myöhästyminen lisätään kilpailijan 2. osuuden suoritusaikaan.

LISÄRASTIT

Toisin kuin normaaleissa viesteissä, omalle radalle kuulumattomilla lisärasteilla käymisestä voi saada hyvitystä kokonaisaikaan. Kilpailija voi hakea lisärasteja vain toisella osuudella. Ensimmäisellä osuudella leimatuista lisärasteista ei saa hyvitystä, mutta ensimmäisellä osuudella voi kuitenkin juosta halutessaan lisärastien läheltä, jotta maasto on tuttu toisella osuudella. Kilpailijan tulee arvioida kunkin lisärastin kohdalla, onko aikahyvitys riittävä, jotta kannattaa juosta ko. lisämatka ja käyttää rastinottoon kuluva aika. Aikahyvitys lasketaan vain kokonaisaikaan, eikä sillä voi korvata myöhästymistä yhteislähdöstä. Hyvitysajat sarjoittain kerrotaan kilpailuohjeessa.

Lisärastit näkyvät kartassa, mutta eivät ole yhdistetty rataviivalla reitille. Rataviivalla yhdistetyt (pakolliset) rastit on merkitty rastin järjestysnnumerolla. Lisärastien vieressä on rastin koodi suluissa. Esimerkki ratapainatuksesta alla

KARTTA

Suunnistuskartta 1:10 000 vuodelta 2018. Kartta on muovikotelossa, koko A4.

LEIMAUSJÄRJESTELMÄ
Emit-leimaus.

OSANOTTOMAKSUT

Henkilökohtaiset sarjat: 15 €, juniorit sarjaan H/D16 saakka 12 €. Parisarja 20 €/pari.

Osanottomaksut maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä TuNMKY:n suunnistusjaoston tilille FI73 5711 7520 0085 78 käyttäen ilmoittautumisjärjestelmän antamaa viitenumeroa.

ILMOITTAUTUMINEN

Kilpailun www-sivujen kautta sunnuntaihin 30.08.2020 klo 22.00 mennessä osoitteessa syyserikoinen.suunnistusjaosto.fi.

JÄLKI-ILMOITTAUTUMINEN
Puolitoistakertaisella osallistumismaksulla kilpailun www-sivujen kautta keskiviikkoon 2.9.2020 klo 22.00 mennessä osoitteessa syyserikoinen.suunnistusjaosto.fi .

OPASTUS JA ETÄISYYDET

Tienvarsiopastus kisapaikalle on saaristotieltä nro 180 läheltä kilpailukeskusta. Ajoaika kisapaikalle on Turun linja-autoasemalta alle puoli tuntia ja Kaarinan keskustasta noin 10 minuuttia.

PUKEUTUMIS- JA PESEYTYMISMAHDOLLISUUS

Pukeutuminen kenttäolosuhteissa. Ei peseytymismahdollisuutta. Paraisten Solstrandin uimaranta sijaitsee 4,5 km päässä Paraisten keskustan suunnassa, ajoaika 6 min.

PALKINNOT

Kilpailussa ei jaeta sarjakohtaisia palkintoja. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan 3 Flowparkin lahjakorttia.

PÄÄTOIMIHENKILÖT
Kilpailunjohtaja ja ratamestari Antti Puro, 040 524 3295, syyserikoinen@suunnistusjaosto.fi

Järjestelysihteeri Pekka Vieno, 040 725 1893, syyserikoinen@suunnistusjaosto.fi

Tiedotus Juha Nappu, 040 500 5522, syyserikoinen@suunnistusjaosto.fi
Tuloslaskenta Katja Auvinen, syyserikoinen@suunnistusjaosto.fi

Tervetuloa suunnistusjuhlaan!